Results 1 to 4 of 4

Thread: Tire Pressure System Possible Malfunction

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    8

    Tire Pressure System Possible Malfunction

    I have a 2008 R1200 GSA with the tire pressure monitoring system. Although the tires are correctly inflated when I first start out on a ride everything is fine. Approximately 10-15 minutes into riding the tire pressure system alerts that both from and rear tires have no tire pressure. The yellow warning light illuminates and on the gauge the pressures read as dashes. After another 20 minutes and sometimes a stop or two it resets itself and everything is fine.

    Any ideas why this is happening?

    Thanks for your help.

  2. #2
    Debbie's Servant Lee's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    SW Iowa
    Posts
    1,483
    Maybe the batteries in the TPMs are are close to wearing out.
    Lee 2011 K1300S
    MOA # 30878
    Past BMW Bikes, 2003 K1200RS, 1991 K75S, 1987 K75T, 1984 R100RT

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Southern California
    Posts
    50
    Quote Originally Posted by Lee View Post
    Maybe the batteries in the TPMs are are close to wearing out.
    Plus 1.

  4. #4
    Registered User lkchris's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Albuquerque, NM
    Posts
    4,776
    When I had my recent tire incident, the warning was flashing RED triangle. Your yellow triangle is likely notification of a system problem, probably battery.
    Kent Christensen
    21482
    '12 R1200RT, '02 R1100S, '84 R80G/S

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •