Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 16 to 21 of 21

Thread: R100 kills batteries

  1. #16
    Registered User donbmw's Avatar
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Monroe La.
    Posts
    449
    Had to go back a look at a wire drawing to see what wire it was. The first time this happen i took the bike to my dealer. He remove the blue wire from the diode board and the amp draw we had showing on the meter was gone. It was not much but after a couple days not riding the voltage was low enough to not start. Have had this happen a couple of times in the 30 years I have had m R65 and R90. Have since upgraded to the 450 watt Omega system about six years ago.

    Don
    1975 R90/6, 1980 and 1982 R65, !959 TR3A Triumph Car

  2. #17
    Motorcyclist patiodadio's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    KY
    Posts
    744
    Well, I think I found it ! I talked to Rick at Motorad Elektrik and he said to check the solenoid first because of the large power drain. When I got in there and took the power from the battery to the solenoid cable off, I noticed that the hose clamp from the (breather vent hose ?) must have cut into the power going out from the solenoid . Mashed the clamp down and taped the cable and moved it a little so it wouldn't happen again. Charged the battery and so far so good.

    photo 1.jpg
    Here is the culprit, a sharp clamp end, power cable removed in this picture.

    Thanks so much for everyones help, I really appreciate it !!!!
    ________________________________________
    The early bird might get the worm, but the second mouse gets the cheese.

  3. #18
    Motorcyclist patiodadio's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    KY
    Posts
    744
    Checked the battery yesterday evening, 12.9 , checked this morning....still 12.9
    Back on the road .....
    photo.jpg
    Last edited by patiodadio; 07-09-2014 at 05:47 PM.
    ________________________________________
    The early bird might get the worm, but the second mouse gets the cheese.

  4. #19
    Registered User toooldtocare's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Lake Saint Louis, MO
    Posts
    1,719
    Quote Originally Posted by patiodadio View Post
    Checked the battery yesterday evening, 12.9 , checked this morning....still 21.9
    Back on the road .....
    photo.jpg
    21.9? We know what you mean. Glad it is fixed, could have been worse, FIRE.

  5. #20
    Motorcyclist patiodadio's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    KY
    Posts
    744
    Oops, fixed the 21.9
    ________________________________________
    The early bird might get the worm, but the second mouse gets the cheese.

  6. #21
    Day Dreaming ... happy wanderer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Vancouver, B.C. Canada
    Posts
    1,965
    That's some good detective work there. Glad you found it!
    MJM - BeeCeeBeemers Motorcycle Club Vancouver B.C.
    '81 R80G/S, '82 R100RS, '00 R1100RT

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •