Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: Question about forum behaviour and banner

  1. #1
    Day Dreaming ... happy wanderer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Vancouver, B.C. Canada
    Posts
    1,823

    Question about forum behaviour and banner

    I notice that the forum posting list behaviour has changed. Message icons used to have cascaded page effect on them and bold lettering in the titles for unread messages. Once you read them they changed to the normal message icon (no cascading) and the bold type went away. This made it easy to tell what you have read and what is a new message. If you read a message and exited back to the list or selected "next thread" at the bottom it would adjust the icon in the list appropriately. This seems to be broken now and no longer works reliably. It does work sometimes but I cannot discern any pattern to the bahaviour. It is just... random. Anyone else noticed this? Is this the right place to report it?

    Another thing that is just visual but bugs me as it has been there since this new site software was deployed is the banner. Why does the forum button on the banner look messed up and not formatted correctly? I sent this in and was told it was a cosmetic bug that would be fixed but that was well over a year ago. Here's what it looks like.

    MOA banner.jpg
    MJM - BeeCeeBeemers Motorcycle Club Vancouver B.C.
    '81 R80G/S, '82 R100RS, '00 R1100RT

  2. #2
    Larry xlarry's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Richardson, Texas
    Posts
    70
    Mine looks a lot worse than that.
    Larry
    Midnight Blue 2013 BMW R1200RT
    2010 Harley Road Glide (gone after 61,964 miles)
    2001 Harley Electra Glide (gone after 138,048 miles)

  3. #3
    Debbie's Servant Lee's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    SW Iowa
    Posts
    1,317
    Quote Originally Posted by happy wanderer View Post
    bold lettering in the titles for unread messages. Once you read them they changed to the normal message icon (no cascading) and the bold type went away. This made it easy to tell what you have read and what is a new message.
    Another thing that is just visual but bugs me as it has been there since this new site software was deployed is the banner. Why does the forum button on the banner look messed up and not formatted correctly? I sent this in and was told it was a cosmetic bug that would be fixed but that was well over a year ago. Here's what it looks like.

    MOA banner.jpg
    The bold text for unread messages has never been reliable for me.
    The banner does not seem to be able to adjust for small or square screens. On my 10" Netbook "Forum" covers "Flea Market" . My 17" laptop has some overlap of Forum and Flea Market. On my 23" widescreen monitor the banner looks good.
    Last edited by Lee; 03-17-2014 at 01:54 AM.
    Lee 2011 K1300S
    MOA # 30878
    Past BMW Bikes, 2003 K1200RS, 1991 K75S, 1987 K75T, 1984 R100RT

  4. #4
    Outlander Omega Man's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Mansfield,MA
    Posts
    5,913
    I'm not exactly sure what you mean, but will give it a try. It appears to me that (you didn't mention what you were viewing on) your computer is set to a minus 100% for the screen. This effect has been reported when the forum has been viewed from a mobil phone or tablet. If you are Windoze based try the control + keys (possibly control -), to increase what you see. Other than that, perhaps I have misunderstood the question.
    Gary
    "Well they say.. time loves a hero but only time will tell.. If he's real, he's a legend from heaven If he ain't he was sent here from hell" Lowell George
    2009 F800GS 1994 TW200
    Part of the Forum Threadside Assistance Program

  5. #5
    Day Dreaming ... happy wanderer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Vancouver, B.C. Canada
    Posts
    1,823
    Acer tower desktop PC, 21" monitor and it's worse looking normally but that was captured at full screen. I see the same thing on my netbook so it's not the computer or the screen.
    MJM - BeeCeeBeemers Motorcycle Club Vancouver B.C.
    '81 R80G/S, '82 R100RS, '00 R1100RT

  6. #6
    Outlander Omega Man's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Mansfield,MA
    Posts
    5,913
    Quote Originally Posted by happy wanderer View Post
    Acer tower desktop PC, 21" monitor and it's worse looking normally but that was captured at full screen. I see the same thing on my netbook so it's not the computer or the screen.
    Hmmm, does the forum look like this on every computer you look at when you visit the the forum? Is there any of your "start screen" visible along the left and right sides of the forum as you are looking at it? I would check the "display options" of the monitor you are viewing with and try a change of the settings. While you mention that it is "not the computer or the screen", normally this would happen on a smaller screen (netbook) and on a 21" monitor if the settings were off.
    The display is "squeezing" the data causing you to see the forum button on top of the contact button and the monitor is displaying the "squeezed" data.
    Again, an easy way to check is for you to take a look from another computer (from a family member, work or library) and see how it looks.
    OM
    "Well they say.. time loves a hero but only time will tell.. If he's real, he's a legend from heaven If he ain't he was sent here from hell" Lowell George
    2009 F800GS 1994 TW200
    Part of the Forum Threadside Assistance Program

  7. #7
    Administrator 20774's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    12,451
    The issue is definitely the amount of zoom and/or screen resolution you are running. Below is my screen at 200% and 150%...I'm running a 23" Dell flat panel with a native resolution of 1920 x 1080. Normally I view at 150%. The 200% level has to wrap or squeeze to fit everything.
    Attached Images Attached Images
    Kurt -- Forum Administrator ---> Resources and Links Thread <---
    '78 R100/7 & '69 R69S & '52 R25/2
    mine-ineye-deatheah-pielayah-jooa-kalayus. oolah-minane-hay-meeriah-kal-oyus-algay-a-thaykin', buddy!

  8. #8
    Debbie's Servant Lee's Avatar
    Join Date
    May 2003
    Location
    SW Iowa
    Posts
    1,317
    Quote Originally Posted by Omega Man View Post
    If you are Windoze based try the control + keys (possibly control -), to increase what you see. Other than that, perhaps I have misunderstood the question.
    Gary
    I see the banner does not fit on my work 19" monitors. If I view at 75% the banner fits but then all the text is too small to read.
    I've just learned to ignore the problem with the banner.
    Lee 2011 K1300S
    MOA # 30878
    Past BMW Bikes, 2003 K1200RS, 1991 K75S, 1987 K75T, 1984 R100RT

  9. #9
    Registered User WalterK75's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Mississauga, Ontario
    Posts
    519
    After looking at a few threads, if you reload the threads page, the font changes in the thread name and you can easily see which ones you viewed.
    That which the Fascists hate above all else, is intelligence.
    Miguel de Unamuno

  10. #10
    Day Dreaming ... happy wanderer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Vancouver, B.C. Canada
    Posts
    1,823
    Quote Originally Posted by WalterK75 View Post
    After looking at a few threads, if you reload the threads page, the font changes in the thread name and you can easily see which ones you viewed.
    Yep I've noticed that it does that (sometimes) but I don't think it's the correct behaviour. It used to update whenever you returned to the thread list in whatever category you were in.
    MJM - BeeCeeBeemers Motorcycle Club Vancouver B.C.
    '81 R80G/S, '82 R100RS, '00 R1100RT

  11. #11
    Day Dreaming ... happy wanderer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Vancouver, B.C. Canada
    Posts
    1,823
    Thanks Omega Man and Kurt. Your replies got me thinking about settings and testing. I have been using Extra Large Fonts (saves me wearing glasses at the PC), full 1680 X 1050 resolution and 120 DPI. I switched the obvious one (dpi setting) back to what most people use 96TPI and here is the result in full screen, no zoom.
    moa2.jpg

    You can see the Contact overlay problem goes away however the "Forum" button still looks wrong. No matter, it works anyway I suppose but indicative of page format issues.

    Also tried decreasing font size down to Large Fonts and norma (the smallest) but only the text size changes and the banner is essentially the same.
    Thanks for the comments. I think this is a web design thing as most other pages I use often scale properly no matter what monitor settings I use. I'm sure some vBulletin guru would know what's going on here but it's above my pay grade.
    MJM - BeeCeeBeemers Motorcycle Club Vancouver B.C.
    '81 R80G/S, '82 R100RS, '00 R1100RT

  12. #12
    Outlander Omega Man's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Mansfield,MA
    Posts
    5,913
    "Well they say.. time loves a hero but only time will tell.. If he's real, he's a legend from heaven If he ain't he was sent here from hell" Lowell George
    2009 F800GS 1994 TW200
    Part of the Forum Threadside Assistance Program

  13. #13
    Administrator 20774's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    12,451
    Quote Originally Posted by happy wanderer View Post
    however the "Forum" button still looks wrong. No matter, it works anyway I suppose but indicative of page format issues.
    I'm not sure I'm following what you mean here? What do you mean it looks wrong...
    Kurt -- Forum Administrator ---> Resources and Links Thread <---
    '78 R100/7 & '69 R69S & '52 R25/2
    mine-ineye-deatheah-pielayah-jooa-kalayus. oolah-minane-hay-meeriah-kal-oyus-algay-a-thaykin', buddy!

  14. #14
    Day Dreaming ... happy wanderer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Vancouver, B.C. Canada
    Posts
    1,823
    Quote Originally Posted by 20774 View Post
    I'm not sure I'm following what you mean here? What do you mean it looks wrong...
    All the other selections are normally blue with white text however the "Forum" selection is a white background with black text and it's sitting on top of the Contacts selection. Also the top edge of the blue banner is protruding above the rest of the line. It just looks.... weird.

    Notice when I changed to 96DPI the background colours on the banner changed to gray.

    I'm using Mozilla Firefox 17.0.1 on Windows XP Pro if that makes any difference but it shouldn't.
    MJM - BeeCeeBeemers Motorcycle Club Vancouver B.C.
    '81 R80G/S, '82 R100RS, '00 R1100RT

  15. #15
    Administrator 20774's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    12,451
    Quote Originally Posted by happy wanderer View Post
    All the other selections are normally blue with white text however the "Forum" selection is a white background with black text and it's sitting on top of the Contacts selection. Also the top edge of the blue banner is protruding above the rest of the line. It just looks.... weird.
    With the Forum button selected, the software reverses colors or changes to whatever the skin requirements are...same for the text...it changes from white to black to show you that you have that item elected. Unfortunately, if you click on any of the other buttons along the top menu, you go to a completely different screen, namely either the MOA homepage or the Flea Market. Those other buttons would probably also show the same color changes as the Forum button, but it gets overridden by the new website format which is way different than the forum layout.

    Notice when I changed to 96DPI the background colours on the banner changed to gray.
    I think you're just getting into screen resolution and pixels that change as the resolution changes.
    Kurt -- Forum Administrator ---> Resources and Links Thread <---
    '78 R100/7 & '69 R69S & '52 R25/2
    mine-ineye-deatheah-pielayah-jooa-kalayus. oolah-minane-hay-meeriah-kal-oyus-algay-a-thaykin', buddy!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •