Results 1 to 4 of 4

Thread: Inconsistent Spark with timing light (92 GS)

  1. #1
    '92 R100GS '81 R100/t brittrunyon's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Embudo, New Mexico
    Posts
    376

    Inconsistent Spark with timing light (92 GS)

    When timing the engine I get a very sporadic light from the timing device.
    Same for R & L plug wire.
    The coil is new, as of 5 minutes ago.
    The connections are clean.
    The timing is right on. (on mark below "S")

    see video
    http://s1089.photobucket.com/user/br...10e10.mp4.html

    Which way should I look.
    Thanks
    1992 R100 GS, 1981 R100/t, 2007 F 650 GS

    No Rules Photography at http://brittrunyon.com/
    My riding videos @ http://vimeo.com/user2721333/videos

  2. #2
    Administrator 20774's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    13,248
    Model of timing light? Inductive pickup? Move the inductive pickup (I'm assuming that's the type) closer to the spark plug. What is your power source for the light? Try and use a separate power supply, like the battery in your car. Also, borrow a timing light from someone and rule that out as a problem.
    Kurt -- Forum Administrator ---> Resources and Links Thread <---
    '78 R100/7 & '69 R69S & '52 R25/2
    mine-ineye-deatheah-pielayah-jooa-kalayus. oolah-minane-hay-meeriah-kal-oyus-algay-a-thaykin', buddy!

  3. #3
    '92 R100GS '81 R100/t brittrunyon's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Embudo, New Mexico
    Posts
    376
    The timing device in question.......



    I used the bikes battery.
    I suppose I could bring the F650 over & use it's battery.

    Thanks 20774
    1992 R100 GS, 1981 R100/t, 2007 F 650 GS

    No Rules Photography at http://brittrunyon.com/
    My riding videos @ http://vimeo.com/user2721333/videos

  4. #4
    Administrator 20774's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    13,248
    Online info says it's inductive "with metal clamp". What's the clamp do?

    http://www.tooltopia.com/equus-3551....FUMV7Aod838ARw

    The video mentions "patented Skip Circuitry Test" and the flashing light in the video almost seems to be what you're seeing. Could it be a feature that you need to disable?
    Kurt -- Forum Administrator ---> Resources and Links Thread <---
    '78 R100/7 & '69 R69S & '52 R25/2
    mine-ineye-deatheah-pielayah-jooa-kalayus. oolah-minane-hay-meeriah-kal-oyus-algay-a-thaykin', buddy!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •