Results 1 to 7 of 7

Thread: Turn signal indicator always on.

  1. #1
    Registered User jcofwmburg's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Williamsburg,VA
    Posts
    34

    Turn signal indicator always on.

    This just happened today. Left the house on my 74 R90/6. Turned the key to turn on the headlight and the turn signal indicator on the instrument cluster came on and stayed on. Everything functions. The turn signals work normally. What causes this? The light is on in any key position that other lights are on. It does not blink with the turn signals, it's just on all the time.

  2. #2
    Registered User Battleborn_BMW's Avatar
    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Spanish Springs Nevada
    Posts
    3
    If you figure this one out let me know. My '75 R90/6 randomly does the same thing. I'm guessing connection on the instrument cluster flex circuit board. I haven't found the culprit on mine yet. The issue on mine comes and goes. As with yours all else works fine including turn signals.

  3. #3
    Registered User photorider's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Chicago, IL
    Posts
    276
    May be time for a new flasher relay. There is an inexpensive option at your local NAPA if you're cheap like me. : )

    You may also want to check your turn signal grounds (all the brown wires).
    76 R60/6
    97 R80GS

  4. #4
    Registered User jcofwmburg's Avatar
    Join Date
    May 2005
    Location
    Williamsburg,VA
    Posts
    34

    NAPA fix?

    Quote Originally Posted by photorider View Post
    May be time for a new flasher relay. There is an inexpensive option at your local NAPA if you're cheap like me. : )

    You may also want to check your turn signal grounds (all the brown wires).
    As the turn signals work I don't think the ground connections are the problem. It may be the relay, probably is, but it's fairly new, replaced a year ago or so. Tried a "Airhead" fix from Matt Parkhouse but it didn't work well for me. So what is your NAPA fix?

  5. #5
    Registered User lmo1131's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Pismo Beach, CA
    Posts
    2,924
    Tridon/Stant #550 ; $7-10 (don't know if NAPA sells them but I'm sure they can cross-reference it)

    Read -> http://www.bmwmoa.org/forum/showthre...n-Signal-Relay

    Part substitute links

    Airheads - http://www.airheads.org/content/view/159/98/

    IBMWR - http://www.ibmwr.org/otech/partsubs.shtml

    Snobum's thoughts on the subject start on line #23 (near the bottom of the page) -> http://bmwmotorcycletech.info/electricalhints.htm
    "It is what you discover, after you know it all, that counts." _ John Wooden

    Lew Morris
    1973 R75/5 - original owner

  6. #6
    Unfunded content provider tommcgee's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Braintree, MA
    Posts
    3,021
    Put some black tape over it.

    Salty Fog Rally 2007, 2009, 2011, 2012, AND LOOKING FORWARD TO 2014!

    -Tom (KA1TOX)

  7. #7
    Hacker
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    24
    Mine is intermittently on also. Then it works right for awhile. Seems to be related to the rain. After it dries out out it does it less. The turn signals are still working but I don't always know what they are doing. Started this symptom only a few days ago.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •