Results 1 to 8 of 8

Thread: Power Consumption Data (Electric)

  1. #1
    Registered User twinsig's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Heart Of Dixie!
    Posts
    92

    Power Consumption Data (Electric)

    Anyone have this info, without added accessories?
    Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch
    Liberty is a well-armed lamb contesting the vote

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    East Troy, WI
    Posts
    55
    Try the...might help

    http://gerbing.com/MyAmps/
    ----------
    Kris - 2007 f650GS

  3. #3
    Lucky motorradmike's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Ontario
    Posts
    1,256
    My bike draws 10A while running with low beam on.
    Field disconnected from alternator.
    Mike Marr
    1978 Yamaha XS750 (Needs rings), 1996 BMW R1100RS, 2004 Honda CRF230F

  4. #4
    Registered User twinsig's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Heart Of Dixie!
    Posts
    92
    Tested today.
    Cold bike for 4 days, batt @ 12.99
    Ign on, 12.30
    Start, 10.50
    Fast idle, 14.10
    Slow idle, 13.90
    Hbeam & PIAAs 13.80
    (bike still cold but running)
    At speed,13.80-13.75 for 20 min
    Ride finished, eng off, ign on, 13.44

    Gained 1/2 volt on batt

    So, what about the 10.50v when cranking, problem coming soon?
    Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch
    Liberty is a well-armed lamb contesting the vote

  5. #5
    Day Dreaming ... happy wanderer's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Vancouver, B.C. Canada
    Posts
    1,965
    How old is the battery? It seems healthy from the numbers.
    MJM - BeeCeeBeemers Motorcycle Club Vancouver B.C.
    '81 R80G/S, '82 R100RS, '00 R1100RT

  6. #6
    MOA #24991 Pauls1150's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    south of Los Angeles
    Posts
    1,533
    The voltage HAS to drop somewhat during the actual cranking; the battery is being sucked hard. 10.5 sounds OK during the crank; it's how it recovers that matters - how long does it take to return to 13+ volts and does it stay there.

    (LOVE that TwinSig avatar!)

  7. #7
    Registered User twinsig's Avatar
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Heart Of Dixie!
    Posts
    92
    Ok good, voltage goes right back to 13.+...

    sigsauer, another german engineering marvel, but all that stuff belongs in a different forum huh...
    Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch
    Liberty is a well-armed lamb contesting the vote

  8. #8
    Pepperfool GSAddict's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Sechelt, British Columbia
    Posts
    1,309
    Quote Originally Posted by twinsig View Post
    Tested today.

    So, what about the 10.50v when cranking, problem coming soon?
    That is good, perfectly normal! Below 9v is an indication of low capacity
    '
    Ufda happens..........

    It's all about the details.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •