Results 1 to 11 of 11

Thread: Zumo 660 issue music not coming back on

Hybrid View

  1. #1
    Moondog moondog's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Pooler, Ga. (Savannah area)
    Posts
    898

    Question Zumo 660 issue music not coming back on

    I have the Zumo connected to my Sena SMH10 and my IPhone 4 connected to the Zumo.
    When I play music that is on the Zumo and I get a phone call, complete the call then the music doesn't come back on.
    Last time I had to turn the Zumo off and reset everything.

    Anybody having a similiar issue? I believe my friend has the same issue.
    "Badges? We don't need no stinking badges"!

    1983 R100RT (and broke my leg)
    1996 K1100RS-SE

  2. #2
    Ed Kilner #176066
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mississauga, ON
    Posts
    444

    System integration - always tough

    You might try playing music from the iPhone rather than the Zumo. I suspect the number of us using Bluetooth helmet communicators is still small. Apple won't have much specific interest in us, Garmin should, may now, but probably did not when even the 660 was developed. Sena and Cardo do care, but rely on the others. Apple probably has the latest software, so trying to minimize use of the Zumo (by sending GPS only, or nothing at all which is my current practice) might be wise.

    I have Cardo G9, Zumo 550, and older Samsung T369 phone. Friend has SRC/Cardo G4, iPhone 5 for music and GPS. We think we got it all sorted, but must check it on a ride. Each of us had issues.

    See other recent posts on this forum. May not be your equipment but give you ideas.

    One of my problems was getting familiar with buttons - which to push, how many times, how long is a push, what are those feedback tones telling me?, ... .

    Do let us know what you learn.
    Ed
    2011 R1200RT Thunder Gray Metallic; 2000 Triumph 900(sold)
    http://triumphantsblog.blogspot.ca/

  3. #3
    Novice Adventurer Newstar's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Landenberg, PA
    Posts
    2,690
    It's a zumo problem.

    I occasionally have to shut it down, pop it out of the cradle, and reset everything. That usually fixes the problem. I've searched for answers on the Zumo forum and no one seems to know the reason it happens.

  4. #4
    Thick As A Brick r184's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    So Cal
    Posts
    1,317
    Quote Originally Posted by Newstar View Post
    It's a zumo problem.

    I occasionally have to shut it down, pop it out of the cradle, and reset everything. That usually fixes the problem. I've searched for answers on the Zumo forum and no one seems to know the reason it happens.
    I agree, same problem. Have to stop, remove the SD card, insert it again and reboot. Only happens occassionally, so doesn't bother me all that much. So far no fix from Garmin.
    Last edited by R184; 11-06-2012 at 06:08 PM.

  5. #5
    Moondog moondog's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Pooler, Ga. (Savannah area)
    Posts
    898
    I haven't had to go that far, i just turn it off and back on and it restablishes the connection with my Sena and its good to go until the next phone call. Luckly nobody calls me too much anyway....but annoying all the same.
    "Badges? We don't need no stinking badges"!

    1983 R100RT (and broke my leg)
    1996 K1100RS-SE

  6. #6
    A bozo on the bus deilenberger's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Spring Lake NJ, USA
    Posts
    7,633
    The issues being described are actually two problems..

    1 - The Bluetooth connection fails to re-establish with the helmet Bluetooth (in that case - the music is usually playing, just coming out of the speaker on the Zumo.) There is a thread here on the Schuberth SRC that talks a lot about this problem, and I noted in that thread what I found "fixes" it..

    2 - The other problem is a Zumo problem where it fails to recognize the miniSD card with your music on it. Long discussions about this on some Zumo specific forums, with no solid resolution on how to fix it. It's questionable if this is a software problem, or a hardware problem (the miniSD reader).. Whatever, it's annoying.
    Don Eilenberger http://www.eilenberger.net
    Spring Lk Heights NJ NJ Shore BMW Riders New Sweden BMW Riders
    '07 R1200R (current ride) and some bimmers.. and a Porsche

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •