Results 1 to 4 of 4

Thread: K1100RS Hard to Start

Hybrid View

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    1

    Question K1100RS Hard to Start

    Need help folks, especially since my nearest dealer is 90 miles away.

    I have a 96 model and have to hit the starter 18 - 20 times before it will start. I have changed plugs, dumped and refilled the tank, tried and additive all with no luck.

    Thanks,

  2. #2
    Dum vivimus vivamus ted's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Posts
    2,574
    Does it cut out unexpectedly when riding?

    Does it exhibit any performance oddities when riding such as low idle, sluggish response, surging, stalling, etc?

    How has the maintenance been? Has it sat for extended periods and if so was Sta-Bil or the like used? What about the fuel filter, the air filter, etc?

    After ten or so tries starting, pull a plug - is it wet? Strong spark from the plug?
    Ted
    "A good stick is a good reason"
    1994 K75RT
    Moto Pages

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    May 2008
    Posts
    42
    Ted's right. It's got to be lack of spark or fuel. You need to find out which it is.

  4. #4
    Registered User
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    1,248
    Check the connector for the coolant sensor. It's found near the left frame down tube on your bike. They tend to corrode slightly, sometimes causing the Motronic to "substitute" a coolant temperature of 64 degrees.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •