Results 1 to 3 of 3

Thread: TwinMax Voltage Issues

  1. #1
    Administrator 20774's Avatar
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    San Antonio, TX
    Posts
    12,430

    TwinMax Voltage Issues

    Saw this thread in Gear...readings can be suspect if the 9v battery is low on power:

    http://www.bmwmoa.org/forum/showthread.php?t=63511

    For those of us that use the TwinMax, might be something to check out.
    Kurt -- Forum Administrator ---> Resources and Links Thread <---
    '78 R100/7 & '69 R69S & '52 R25/2
    mine-ineye-deatheah-pielayah-jooa-kalayus. oolah-minane-hay-meeriah-kal-oyus-algay-a-thaykin', buddy!

  2. #2
    Registered User
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Tularosa, NM
    Posts
    666

    TwinMax Voltage

    THANKS, Kurt, for getting this info out.

    Anything below 8.5V in the TwinMax is insufficient. Some of us clip the wire to the (unnecessary, IMHO) wheatlight, and that may help slow the discharge, but any 9V that sits for long is going to go below the threshold pretty quick, and thus will render the readings inaccurate. I ALWAYS check my 9V before using the TM.

    This is a MUCH better idea, as many of us have these transformers laying around the house, gathering dust. If not, check your local thrift store (Goodwill, etc.), as they generally have a huge box of these things on the cheap.

    Walking Eagle

  3. #3
    beemerfield
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    233
    This is good to know. I felt I was having problems with my Twinmax, like there was an air leak or something. Now I wonder if it was the battery. I will buy a new one before balancing next time. ( put the old 9V in a smoke detector or something less critical!)
    beemerfield

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •