Results 1 to 7 of 7

Thread: Sena SMH10 and bluetooth dongle

  1. #1
    Nuckin' Futs! tonyfr's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SAT - LAX
    Posts
    325

    Sena SMH10 and bluetooth dongle

    Has anyone been able to pair an iPhone 3GS and a bluetooth dongle to the SMH10 using version 4 of the firmware? I can pair the phone using the phone button setup, but I lose the dongle. I am using a Miccus BluBridge. (please don't say "search the forum").

    ** UPDATE **

    Nevermind, will not pair with the two. I tried it with the multipoint pairing and I get mono music and no control over the phone. I'm just going to run the 3.5mm cable to my amp and just pair the phone.
    Last edited by tonyfr; 05-16-2012 at 04:00 PM.
    SABMWRA MOA #62
    2005 BMW R1200RT
    2008 Honda CBR1000RR LE
    1984 Kawasaki 750 Turbo E1

  2. 05-16-2012, 12:39 PM

  3. #2
    Enjoy the Ride jjlawrence's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Minnesota
    Posts
    28

    SMH10 and Bluetooth Dongle

    Quote Originally Posted by tonyfr View Post
    Has anyone been able to pair an iPhone 3GS and a bluetooth dongle to the SMH10 using version 4 of the firmware? I can pair the phone using the phone button setup, but I lose the dongle. I am using a Miccus BluBridge. (please don't say "search the forum").

    ** UPDATE **

    Nevermind, will not pair with the two. I tried it with the multipoint pairing and I get mono music and no control over the phone. I'm just going to run the 3.5mm cable to my amp and just pair the phone.
    I paired my iphone 4s using selective phone pairing (phone only no media pairing). I have a bluetooth transmitter that I use with my ipod and I paired it as media to the SMH10 with v4 software. Both work well. When I have a call, the music fades and comes back when the call is disconnected.

    Make sure you pair the phone with selected phone pairing. I believe there is only one media pairing allowed. Selected phone pairing is done by holding the phone button on the SMH10 until pairing is enabled and than you tap the phone button again to go to selected phone pairing.

    Media paring is done by holding the phone button until pairing is activated and you also set the bluetooth dongle to pairing. This should create a media pairing between the two.

    JL

  4. #3
    Nuckin' Futs! tonyfr's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SAT - LAX
    Posts
    325
    I tried that, worked once when first paired. Media pairing is phone/jog dial. Kept losing the dongle when powered off and back on. Are you using a seperate iPod (not the one on your phone)? Which dongle are you using?
    Last edited by tonyfr; 05-16-2012 at 10:09 PM.
    SABMWRA MOA #62
    2005 BMW R1200RT
    2008 Honda CBR1000RR LE
    1984 Kawasaki 750 Turbo E1

  5. #4
    Nuckin' Futs! tonyfr's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SAT - LAX
    Posts
    325
    Tried the pairing again. Seems to work now, but I have to turn the dongle on and off a few times until it connects after the unit has been turned off. I'll carry the 3.5mm cable just in case.

    iPhone - selective pairing
    Dongle - media pairing
    SABMWRA MOA #62
    2005 BMW R1200RT
    2008 Honda CBR1000RR LE
    1984 Kawasaki 750 Turbo E1

  6. #5
    Enjoy the Ride jjlawrence's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Minnesota
    Posts
    28
    Quote Originally Posted by tonyfr View Post
    I tried that, worked once when first paired. Media pairing is phone/jog dial. Kept losing the dongle when powered off and back on. Are you using a seperate iPod (not the one on your phone)? Which dongle are you using?
    I am using a Britelink bluetooth transmitter. http://www.amazon.com/Britelink-Blue.../ref=pd_cp_e_1

    I have had a few instances where I had to pair up the transmitter after the smh10 was turned off. I use an ipod classis with the transmitter. I have never had to re-pair my iphone.

    JL

  7. #6
    Nuckin' Futs! tonyfr's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SAT - LAX
    Posts
    325
    Quote Originally Posted by tonyfr View Post
    Tried the pairing again. Seems to work now, but I have to turn the dongle on and off a few times until it connects after the unit has been turned off. I'll carry the 3.5mm cable just in case.

    iPhone - selective pairing
    Dongle - media pairing
    I received an email from Sena and they told me to power on the dongle last (dongle needs to pair TO the headset, not headset to dongle). Works fine now .
    SABMWRA MOA #62
    2005 BMW R1200RT
    2008 Honda CBR1000RR LE
    1984 Kawasaki 750 Turbo E1

  8. #7
    Nuckin' Futs! tonyfr's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    SAT - LAX
    Posts
    325
    Quote Originally Posted by jjlawrence View Post
    I am using a Britelink bluetooth transmitter. http://www.amazon.com/Britelink-Blue.../ref=pd_cp_e_1
    I actually just ordered the same transmitter. The Miccus BluBridge unit that I have is vibrating loose from the amplifier jack. The MixIt2 amplifier 3.5mm input jacks aren't very tight fitting and the vibrations from an R1200RT shakes it loose when you're running at 85-90mph.
    SABMWRA MOA #62
    2005 BMW R1200RT
    2008 Honda CBR1000RR LE
    1984 Kawasaki 750 Turbo E1

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •