Results 1 to 4 of 4

Thread: Starting problems

  1. #1
    Registered User
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    7

    Starting problems

    The bike in question - 1988 R100RT with 90000 miles on it. On the last couple of outings I've had trouble starting the bike when it's good and warm. When I press the starter button I hear a click down near the engine but no start. After a half dozen tries I can get the engine to start normally. I'll do some troubleshooting tomorrow but I just wondered what the collective wisdom was and where is a good place to start.

    Thanks.
    Salty Bill

  2. #2
    Registered User PeoriaMac's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Washington, Illinois
    Posts
    780
    My guess is you're hearing the starter relay clicking. First...check the battery, making sure (1) that it's charged, and that (2) the ground and positive connections are secure. If those are OK, it's time to look at relay connections....

    Mac
    Mac
    1986 R80RT, 2005 R1200GS
    Livin' Large On The Lake

  3. #3
    Registered User
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    7
    Everything I've been reading suggests exactly what you told me, start with the battery and then check connections. Off we go to the garage!

    Thanks,
    Bill

  4. #4
    Monza Blue 1974 R90/6
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Delaware
    Posts
    427
    When the bike is cold, does the starter engage right away when you press the button?

    Barron

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •