Results 1 to 5 of 5

Thread: K75 - Won't Start - Any Ideas

  1. #1
    Tom
    Guest

    K75 - Won't Start - Any Ideas

    Out of winter storage and won't kick over, here's what I know:

    Cranks
    Had a couple of backfires
    Replaced plugs
    Got good crisp spark on plugs
    Gas to plugs OK
    Battery charged
    Tried to push start with no luck

    Wanted to buy diagonstic for checking ignition timing but local dealer won't sell, not sure where to go for that.

    Any ideas.......................

  2. #2
    Blocking the slow lane
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Elburn, IL
    Posts
    1,843
    Sounds like it might be flooded. Leave the spark plugs out overnight to dry the cylinders and the spark plugs, and try it again in the am.

    One other thing: did you remove the fuel injection computer to check the battery for any reason over the winter? If that big connector isn't fully seated/snapped into the computer, the bike definitely won't start at all.
    Jon Diaz
    BMW K75/K12GT
    BMWMOA Ambassador

  3. #3
    What's that noise...? basketcase's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Alabama
    Posts
    983

    What Jon said ... plus

    The kill switch on the handlebars? It'll get'cha every time.

    And don't worry about how I know to check that ...
    '98 BMW Z3 Roadster, '00 R1100RT

    If you insist on exercising a right to burn our flag, first be so kind as to wrap yourself in it and then douse yourself with gasoline just before you strike the match.

  4. #4
    K75LT
    Guest

    always get back to basics!

    always get back to basics!

    air / fuel
    spark
    battery- computer

    take a spare plug and connect it, crank it, to confirm spark
    cant hurt to check plug gap
    maybe check fuel filter not enough gas? or crud in filter
    eliminate one thing at a time

    if you have to push start it cause the battery is to low you dont have enough power for the computer

    good luck

  5. #5
    GSer JERRY's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Ohio
    Posts
    45

    WON'T START

    TRY REPLACING THE PLUGS AGAIN.
    HAD THIS PROBLEM A FEW YEARS AGO.
    HAD SOMEHOW DAMAGED A PLUG ON REPLACING. TOOK ME TOO LONG TO GET BACK TO PLUGS.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •