Results 1 to 5 of 5

Thread: Zumo 550 and false weather notifications?

  1. #1
    Registered User beemermyke's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Richmond Hill, Georgia
    Posts
    261

    Zumo 550 and false weather notifications?

    I've got the XM weather option on my Zumo 550, and was wondering... does anyone else get those annoying weather notifications when the skies are sunny and clear for 1000 miles around you? I am now getting a notification within minutes of powering up my GPS. It advises you of bad weather, and asks if you want to view. If you select YES, it always indicates "nothing found". If you select NO, you'll have the little thunder cloud/lighting bolt icon on the screen. I'm at a loss as to wether this is a Zumo software issue, or an XM issue.
    Motorcycling is my passion because golf is far too dangerous!
    2004 R1150RS, forming a search committee to add another.

  2. #2
    Registered User Kenn45's Avatar
    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Edwardsville, IL
    Posts
    152
    I get them occasionally here in the local area. (Near St. Louis) Based on no facts whatsoever, I think they are an XM issue. The Zumo is just a receiver.

  3. #3
    Riding where it's hot! AZ-J's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Scottsdale, AZ
    Posts
    2,618
    My wife has an XM radio in car. She tried the maps/weather and such and gave them all up as too inaccurate.
    My bike shown here
    Jordan M, MOA #24434
    My Blog

  4. #4
    Unfunded content provider tommcgee's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Braintree, MA
    Posts
    3,068
    Quote Originally Posted by beemermyke View Post
    I've got the XM weather option on my Zumo 550, and was wondering... does anyone else get those annoying weather notifications when the skies are sunny and clear for 1000 miles around you? I am now getting a notification within minutes of powering up my GPS. It advises you of bad weather, and asks if you want to view. If you select YES, it always indicates "nothing found". If you select NO, you'll have the little thunder cloud/lighting bolt icon on the screen. I'm at a loss as to wether this is a Zumo software issue, or an XM issue.
    For the last year I used it, this same thing happened to me constantly. It's XM's fault. They have no idea what they are doing. The Zumo is merely displaying the received alerts.
    Salty Fog Rally 2007, 2009, 2011, 2012, AND LOOKING FORWARD TO 2014!

    -Tom (KA1TOX)

  5. #5
    Registered User beemermyke's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Richmond Hill, Georgia
    Posts
    261
    Quote Originally Posted by tommcgee View Post
    It's XM's fault. They have no idea what they are doing. The Zumo is merely displaying the received alerts.
    I'm inclined to agree with you. Calling the folks at XM (probably New Dehli) isn't likely to resolve the problem either. They read off a "script" whereas the folks at Garmin are much more helpful. Based on my observations dealing with both companies, Murphy's Law says it's gonna be an XM issue.
    Motorcycling is my passion because golf is far too dangerous!
    2004 R1150RS, forming a search committee to add another.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •