Results 1 to 3 of 3

Thread: 1200GS valve noise?

  1. #1
    adamceckhardt
    Guest

    1200GS valve noise?

    I recently did a valve adjustment on my '06 1200GS. My exhaust valves were significantly out of adjustment. I spent quite a bit of time getting them just right- checked and re-checked, etc. Now, I'm hearing a tick that has me worried. The bike seems to run fine- maybe even better than before- but the tick is bothering me. It only has 4000 miles on it, and all services have been done- usually more often than required. Could it be that by putting the valves back into adjustment that a new noise developed? Any advice would be great! Thanks in advance!

  2. #2
    A bozo on the bus deilenberger's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Spring Lake NJ, USA
    Posts
    7,735
    Quote Originally Posted by adamceckhardt View Post
    I recently did a valve adjustment on my '06 1200GS. My exhaust valves were significantly out of adjustment. I spent quite a bit of time getting them just right- checked and re-checked, etc. Now, I'm hearing a tick that has me worried. The bike seems to run fine- maybe even better than before- but the tick is bothering me. It only has 4000 miles on it, and all services have been done- usually more often than required. Could it be that by putting the valves back into adjustment that a new noise developed? Any advice would be great! Thanks in advance!
    This is one of those - look where you last worked. Properly adjusted valves may be heard - but I'd expect you are familiar with that noise. If all the exhaust valves were "significantly" out of adjustment (and how - too wide or too tight?) - either something is wrong with how it was done at your 600 mile service - or you're measuring them wrong.

    I might expect one valve to go slightly out of adjustment - but I'd certainly not expect all the exhaust valves to go "significantly" out (and how much is significant?)
    Don Eilenberger http://www.eilenberger.net
    Spring Lk Heights NJ NJ Shore BMW Riders New Sweden BMW Riders
    '07 R1200R (current ride) and some bimmers.. and a Porsche

  3. #3
    Registered User burnszilla's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    Redwood City, CA
    Posts
    2,394
    I had a tick that drove me nuts. The bolts on the crash bars were loose.
    Stephen Burns - 2007 R1200GS
    BMW MOA Lifetime Member
    www.burnsmoto.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •